Een Koningslinde voor Koning Willem Alexander in Beemte Broekland

 
Op 30 april 2013 is Koningin Beatrix aftreden als Koningin en is haar oudste zoon, Prins Willem Alexander, ingehuldigd als nieuwe Koning der Nederlanden. Vanaf 2014 zal Koningsdag worden gevierd op 27 april, de verjaardag van Koning Willem Alexander.
 
Om dit heugelijke feit te vieren heeft de Oranjevereniging Beemte Broekland in samenwerking met PCBS de Beemte  vrijdag 26 april 2013 een Koningslinde geplant op het schoolplein  van de basisschool.
 
Nadat de kinderen van PCBS de Beemte  ’s morgens deel hadden genomen aan de Koningspelen , en ook nog een heuse sponsorloop volbracht hadden, waarvan de opbrengst naar KIKA ging,  mochten ze  aansluitend helpen met het planten van de Koningslinde. Dit alles onder het toeziend oog van vele ouders, buurtgenoten en andere belangstellenden. Ondanks het regenachtige weer was de belangstelling groot. Na het planten van de boom werden alle kinderen en leerkrachten beloond met een heuse medaille. Onder het genot van een Oranje bittertje werd het bijbehorende gedenkpaaltje onthuld door de directrice van de PCBS Beemte.
 
De Oranje Vereniging Beemte Broekland hoopt dat dit een goede voorloper is van de regeer periode van Koning Willem Alexander. Wie weet komt  de nieuwe Koning in zijn periode als Koning der Nederlanden nog eens kijken bij de koningslinde op het schoolplein aan de Beemterweg!