65-jarig jubileum Oranjevereniging Beemte Broekland.


Op 10, 11 en 12 augustus 2012 heeft het jaarlijkse Oranjefeest in Beemte Broekland weer plaatsgevonden. Traditiegetrouw werd de vrijdagmiddag geopend met het zingen van het Wilhelmus tijdens de seniorenmiddag. Deze middag werd wederom goed bezocht door de 50-plussers uit Beemte Broekland. Op de muzikale klanken van het trio ‘Delta Combo’ was er weer volop gelegenheid om bij te praten en te dansen. Daarnaast verzorgde Willie Meester voor vermaak tussen de bedrijven door.
De eerste feestavond van de 65ste editie van het Oranjefeest was zeer geslaagd. De tent was goed gevuld en de sfeer zat er goed in. TOF! Partyband zorgde voor de muziek tijdens deze feestavond. Daarnaast verzorgde ‘Helemaal Hollands’ een gastoptreden, waarbij hun bekende hits ten gehore werden gebracht.

Nadat iedereen op zaterdagochtend op krachten was gekomen tijdens het goed verzorgde ontbijt, was het tijd om te starten met de optocht. Dit jaar kwam de zon (na een wat koude start van de dag) door tijdens de route die door Beemte Broekland en Zuidbroek liep. Vriendengroepen, bedrijven en buren hadden zich weer ingezet om hun trekkers en wagens te versieren.
’s Middags vanaf 13.00 uur gingen de kinderspelen van start. In het zonnetje werden in verschillende leeftijdscategorieën spellen gedaan, heel fanatiek en met veel enthousiasme. Uiteraard ging iedereen met een prijsje naar huis, de winnaars van elke leeftijdscategorie kregen daar nog een mooie medaille bij. Onder luid gejuich gingen vervolgens de oranje ballonnen van de jaarlijkse ballonnenwedstrijd dit jaar richting het westen.  We zijn benieuwd wiens ballon dit jaar het verste komt!
Voor de volwassenen werd de behendigheid van de kraanmachinisten dit jaar getest tijdens de zoektocht naar “Beemtes Next Best Mini Kraanmachinist” tijdens het onderdeel Kratje Hengelen. Ondanks fanatieke pogingen bleek het toch lastig om het flesje bier uit het krat te hengelen en rechtop in gaten van het dienblad te plaatsen.
Op zaterdag heeft RTV-Apeldoorn van 10.00 -16.00 uur live radio gemaakt vanaf het feestterrein. Tijdens deze live uitzending zijn diverse Beemtenaren geïnterviewd. Ook zijn er opnames gemaakt voor TV Apeldoorn. Alle opnames zijn terug te vinden op www.rtv-apeldoorn.nl.
Op zaterdagavond trad de band “Broadway”op tijdens de tweede feestavond met een goede opkomst. Ook nadat de band de laatste toegift had gespeeld bleef het nog lang gezellig bij de eettentjes op het terrein.

Zondagmiddag was het weer tijd voor de zeskamp waaraan dit jaar met acht teams meestreden om de jaarlijkse eer. Eye catcher was dit jaar de 65 meter lange hindernisbaan, die veel vroeg van het uithoudingsvermogen van de teams. In het zonnetje werd op dit ‘bouwwerk’ en tijdens de vijf andere onderdelen fel gestreden om de eerste prijs.
De kermis draaide ook deze middag volop en voor de kinderen verzorgde Clown Flapje een leuke act. De muziek werd in de middag en vroege avond verzorgd door Partyband ‘Trio Trendline’. Omstreeks 20.00 uur eindigde een zonnig, gezellig en zeergeslaagde editie van het Oranjefeest Beemte Broekland.