Oranjefeest Beemte Broekland 2014
logo

reuzenradInmiddels ligt het Oranjefeest in Beemte Broekland weer achter ons. Het bestuur van de OVBB kijkt terug op een zeer geslaagde editie van dit jaarlijkse feest.

In de week voor het feestweekend is er door alle vrijwilligers hard gewerkt om alles gereed te maken voor het weekend. Denk hierbij aan het inrichten van de tent, het plaatsen van fietsenstallingen en bouwhekken, het ophangen van verlichting en alle overige bijkomende werkzaamheden. Tijdens de opbouw-week heeft een gedeelte van de vrijwilligers zich bezig gehouden met extra aankleding van het feestterrein. Naast alle lampen en bogen stond er dit jaar namelijk een heus reuzenrad! Nadat de opbouwweek op donderdagavond traditioneel werd afgesloten met alle vrijwilligers en actiegroepen, kon op vrijdagmiddag werkelijk worden gestart!


feest in de tentOp vrijdagmiddag 8 augustus waren het de senioren van Beemte Broekland die het Oranjefeest aftrapten. Traditiegetrouw werd eerst het volkslied uit volle borst meegezonden. De tweemansformatie “Climax” verzorgde dit jaar de muziek. Het bestuur kijkt terug op een goed bezochte en zeer gezellige middag.
Op  vrijdagavond zorgde de band “Stageline” en “DJ Jeroen” voor de eerste feestavond in de tent. Hoewel het wat rustig was, lieten allen die gekomen waren merken zin te hebben in een feest. De stemming zat er goed in!

het ontbijtOp zaterdag 9 augustus werd gestart met het ontbijt voor leden en deelnemers van de optocht. Ook dit jaar heeft de ontbijtcommissie weer goed gezorgd voor de innerlijke mens, zodat iedereen met een goed gevulde maag van de optocht kon genieten.      

de optochtHoewel er enkele uren voor de optocht dreigende wolken te zien waren, bleef het tijdens de optocht droog. Na afloop van de optocht werden de deelnemers vermaakt door het dweilorkest “Het 4-us”. Aansluitend vond de prijsuitreiking plaats. De jury koos dit jaar wederom het buurtschap van de Beemterweg / Kraaienjagersweg  als makers van de mooiste wagen.

kinderspelenOok ’s middags tijdens de kinderspelen was het gelukkig droog. De kinderen waren verdeeld in verschillende groepen dieren en  streden om de eerste prijs van hun groep. De Commissie Kinderspelen heeft er weer alles aan gedaan om de kinderen een gezellige en sportieve middag te bieden én dat is goed gelukt! Aansluitend was er een ballonnenwedstrijd. We zijn benieuwd wiens ballon het  verst is gekomen. Hierover wordt u in één van de volgende edities van de Ratelaar geïnformeerd.

volksspelen’s Middags werd er door de mannen uit Beemte Broekland en omstreken gestreden op de minikraan tijdens het onderdeel “Tuier ‘m d’r in”. De opgave bleek moeilijker dan velen dachten! Jonny van Assen wist het meeste water in de buis te krijgen en alle deelnemers achter zich te laten. Hij mag zich een jaar lang “Beemte’s best minikraan machinist” noemen.
Op de zaterdagavond maakte de band “Vangrail” er een onvergetelijk topfeest van. Het was een gezellige en goed bezochte avond!

kratlopenOp de zondagmiddag was het tijd voor de zeskamp, georganiseerd door de Commissie Volksspelen. Helaas hebben we het niet tijdens alle spellen droog kunnen houden. Tijdens het eindspel begon het hard te regenen, zodat niet alleen de teams, maar ook het publiek een nat pak opliep.
Na afloop wachtten de teams vol spanning op het verlossende woord; wie had er gewonnen? Het team “Winnen? Wat is dat?” wisten na vele jaren weer de winst te pakken.

Het Oranjefeest Beemte Broekland werd afgesloten in de feesttent met een gezellige middag met optredens van “Party Harry” en “DJ Chiel”. Ook deze middag is goed bezocht en zeer gezellig verlopen.

Op de maandagochtend stonden de trouwe vrijwilligers weer klaar voor het afbouwen van het feestterrein. Hoewel voor sommigen de nacht maar enkele uren had geduurd, stonden zij toch weer paraat! Na enkele uren zwoegen was het terrein op maandagmiddag weer opgeruimd en stonden de keten weer voor een jaar in de schuren gestald. De middag werd afgesloten met een drankje en het inmiddels traditionele voetballen in de tent.

Het bestuur kijkt terug op een zeer geslaagd en gezellig Oranjefeest 2014! Wij willen daarom alle bezoekers en in het bijzonder alle vrijwilligers en sponsoren bedanken! Zonder jullie was het succes van dit Oranjefeest absoluut niet mogelijk geweest.

Het bestuur van de Oranjevereniging Beemte Broekland