Zeskamp

Bij het organiseren van het Oranjefeest komt heel wat kijken, het is daarom ook niet verwonderlijk dat het bestuur ons aanbod, om de volksspelen te organiseren, met beide handen aangreep. Zo ontstond er in 2001 een groep van 7 personen die de organisatie van de volksspelen op de schouders nam. Deze groep die zich de CVOVBB noemt, probeert ieder jaar weer een verrassend  programma neer te zetten voor de sportieve buurtgenoten. Met iets wat in hun ogen absoluut geen zeskamp mocht heten, groeide in 8 edities toch uit tot een echte zeskamp.
Het vergaderen begint in januari in ons eigen CVOVBB club-honk, daar wordt met veel lol en onder het genot van een b..rtje de plannen gesmeed voor de spelletjes.

Elk jaar word er een mix gemaakt tussen zelfgemaakte en gehuurde spellen. Bij het maken van de spellen word er zoveel als mogelijk rekening gehouden met de veiligheid van de deelnemers, maar zoals altijd word men door schade en schande wijs.
Ondertussen heeft de CVOVBB al een aardige verzameling van spelmateriaal opgebouwd, die af en toe weer een rentree maken in de zeskamp.

Tijdens het opbouwen van de zeskamp krijgt de commissie altijd hulp van een aantal vaste vrijwilligers, zij helpen met het opbouwen en begeleiden van de spellen. Deze hulp is zeer welkom want de dag van de zeskamp opbouwen begint altijd zo om een uur of 9, wat erg vroeg is wanneer het feest al 2 dagen oud is.

De eerste jaren was de zeskamp op zaterdagmiddag, maar vanaf 2005 wordt de zeskamp op zondagmiddag gehouden, dit leverde meer toeschouwers en deelnemers op. We kunnen dan ook wel zeggen dat inmiddels de zeskamp een vast onderdeel van het Beemterfeest is geworden. De eerste editie van de zeskamp had nog ‘maar’ 5 deelnemende teams, terwijl ondertussen het aantal van 10 teams word gehaald. We hopen dan ook dat de zeskamp nog vele jaren voor plezier en vermaak kan zorgen op het Beemterfeest.

Wil je met een team meedoen aankomend feestweekend? 

Geef je dan via onderstaande button op!

Namens de CVOVBB

Comments are closed.